Magnus er en etterspurt rådgiver innen eiendom, management consulting, bank, teknologi og maritim næring. Han hjelper også ofte organisasjoner og oppstartsbedrifter.

Magnus har bred samfunnsforståelse, en skarp penn, og et stort nettverk innen medier og kommunikasjon. Han brukes derfor regelmessig som rådgiver i utfordrende mediesaker, og for å markedsføre virksomheters produkter og tjenester overfor relevante målgrupper.  

Magnus har tidligere arbeidet som kommunikasjonsansvarlig for Tøyenløftet i Oslo kommune. Han har jobbet med analyse og utredning i International Law and Policy Institute og som koordinator for den norske avdelingen av International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), som vant Nobelprisen i 2017.

Magnus har vært styreleder i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), og har erfaring fra verv og frivillig arbeid i Oslo Arbeiderparti og programkomiteen i AUF sentralt. Han har en mastergrad i Peace and Conflict Studies fra UiO, med studieopphold ved U.C. Berkeley og Freie Universität i Berlin.  

Magnus er en kreativ og jovial Bodø-væring, og har som travel firebarnsfar skarp struktur i arbeidshverdagen.