Jan har mer enn 20 års erfaring med kommunikasjon og myndighetskontakt. Han bistår kunder med kommunikasjonsstrategier, myndighetskontakt og krisehåndtering, i tillegg til generell virksomhetskommunikasjon. Jan har bred erfaring fra ulike bransjer, men har arbeidet spesielt mye med dagligvarer, mat og drikke, og han har hatt mange oppdrag for ulike bransje- og interesseorganisasjoner.

Jan kom til CC i 2021 etter 24 år i Gambit Hill & Knowlton, hvor han hadde flere sentrale posisjoner. Han har blant annet ledet byråets samfunnsavdeling og selskapsavdeling og vært en drivkraft bak Gambits satsning i Arendalsuka samt arrangementer som Møteplass Oslo, Maktens Språk og Washingtonseminaret. Han har også vært leder for kommunikasjon og myndighetskontakt i Vin- og brennevinleverandørenes forening.

I sin ungdom hadde Jan en rekke verv innen Fremskrittspartiets Ungdom og senere i NKSF (nå Høyres Studenter).

Jan kommer fra Stavanger og er selvsagt ihuga Viking-supporter. Han er ellers historieinteressert og spesielt svak for antikken og tidlig norsk middelalder. To tenåringsbarn bidrar også til å fylle døgnet med aktivitet.