Aktuelt

Sindre Lassen Schjevik ble intervjuet av Studentum

Hvordan ser en vanlig hverdag ut hos CC? Vår rådgiver Sindre Lassen Schjevik tok en prat med studentnettstedet Studentum om nettopp dette. Les intervjuet her!

Hero Primary Image

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Det beste med å være konsulent i CC er nettopp at det er vanskelig å beskrive hovedoppgavene, fordi man får bryne seg på utrolig mye forskjellig i løpet av en uke.

Kjernen i arbeidet er å bistå og gi råd til ledere, talspersoner og selskaper, lage kommunikasjonsstrategier, skrive pressemeldinger og lage innhold til interne kanaler, sosiale medier, lokalaviser, riksmedia og  internasjonale medier. Men jeg får også jobbe mye med bærekraft for større og mindre selskaper, både bærekraftstrategier, bærekraftrapportering og bærekraftkommunikasjon, noe jeg syntes er utrolig spennende og givende. Det å hjelpe til med å dytte selskaper i riktig retning, i en grønnere retning, og hjelpe med å skape engasjement for bærekraft hos ansatte og i omverdenen, er noe av det jeg trives aller best med å gjøre.

 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det mest spennende med jobben er å se effekten av kommunikasjonsarbeidet og rådgivningen vi gir, og der selskapene og toppledere som vi jobber med kommer bedre ut og blir mer synlige gjennom kommunikasjon.

Som konsulent i CC jobber man tett opp mot konsernledere og talspersoner i en rekke spennende selskaper, og man møter utrolig mange kloke og dyktige folk som brenner for jobben sin, og som setter pris på rådene du gir.

Noe av det mest utfordrende, men samtidig mest spennende, er krisekommunikasjon. God kommunikasjon er alltid viktig, men når kriser oppstår og alt brenner rundt deg kan kommunikasjon enten gjøre krisen enda verre enn den allerede var, eller den kan hjelpe deg ut av den. Da gjelder det å holde tunga rett i munn.

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Jeg bruker utdanningen min i jobben hver eneste dag. Utdanningen jeg har tatt har vært veldig yrkesrettet, noe jeg er utrolig glad for nå. Utdanningen har gitt meg stor forståelse for verktøy jeg bruker i jobben, forståelse for hvordan mediene fungerer, og hvordan hjelpe selskaper og talspersoner med å kommunisere best mulig.

Utdanningen har også gitt en forståelse for hvordan kommunikasjon kan brukes til å påvirke mennesker, beslutningstagere, selskaper og samfunnet vi lever i, Det har vært uvurderlig kunnskap å ta med seg inn i jobben jeg har i dag.

 

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  • At jeg får bli utfordret og får lære noe nytt hver eneste uke
  • At jeg får jobbe med det jeg liker alle best, nemlig kommunikasjon, strategi, og bærekraft
  • At jeg får gjøre det med de aller hyggeligste og flinkeste folkene i bransjen

 

På hvilke måter er Corporate Communications en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

CC er drømmearbeidsplassen min. Jeg får jobbe med noen av Norges og Europas mest spennende og fremoverlente selskaper, og bidra i arbeidet med å løfte de enda mer opp og frem. Samtidig har jeg fantastiske, smarte og utrolig morsomme kolleger. selv om jeg har mulighet til å ha hjemmekontor vil jeg mye heller tilbringe arbeidsdagen på kontoret med dem. Og det er en helt unik kultur i selskapet, hvor man hele tiden blir pushet på å dele kunnskap, lære bort det man kan og har lært, og hvor man spiller kollegene sine gode.

I tillegg leveres det knallsterkt på det sosiale, med fredagspilser på kontoret med kjente artister, og Londonturer med nydelig mat på dagtid og feststemning på karaokebar på kveldstid. Med andre ord er det aldri et kjedelig øyeblikk i CC.