Etter drøyt 20 år med hjemmekontor, syntes Henrik det var på høy tid å la også andre enn boklesere få nytte av hans evner til å skape eksepsjonelle fortellinger. Han av en av landets ledende samtidsforfattere og har utgitt et titalls bøker, blant annet romanene Wonderboy, Fyrsten, Verdensmestrene og Showtime! Henrik er også en ettertraktet kursholder og foreleser – flere tusen personer har deltatt på seminarene hans i fortelleteknikker.

I Corporate Communications bistår Henrik med å optimalisere historiepotensialet i budskapsformidlingen, samt å rådgi klientene i offentlighetshåndtering.

Henrik begynte karrieren som management trainee i Schibsted ASA, og har siden har innehatt en rekke engasjementer i norsk nærings- og samfunnsliv, blant annet styreverv i Skiforeningen, Litteraturhuset og Nationaltheatret. Han har også vært redaktør for tidsskriftet Vinduet. Han har en doktorgrad i litteraturvitenskap og har studert ved Universitetet i Oslo, Sorbonne i Paris og London School of Economics.

Henrik ble ikke bare født med ski på bena – han har aldri tatt dem av seg igjen. På entusiastisk supermosjonist-nivå tilbringer han et solid antall timer i året i Nordmarka, eller andre steder der det settes spor.