Nyheter

På denne dag – «Negerpostmesteren» drept

På denne dag i 1694 skal den såkalte «negerpostmesteren» Christian Hansen Ernst ha blitt knivdrept i Kragerø.

Denne saken er en sentral del av lokalhistorien i Kragerø, men det er stor usikkerhet rundt detaljene. Angivelig skal en sort mann, som fornorsket navnet sitt til Christian Hansen Ernst, ha kommet til Kragerø sammen med britiske James Wicker, som i 1681 ble toller i byen.

Ernst var trolig født i England, muligens som slave, og han skal ha vært tjener for Ulrik Frederik Gyldenløve, som var ambassadør i London og senere stattholder i Norge.

På et portrett av Gyldenløve i Eidsvollsbygningen er det en sort tjener, som kan være Ernst. Det var trolig også Gyldenløve som sørget for at Ernst fikk embetet i Kragerø, som også omfattet ansvar for veiing og måling.

Grunnen til at Ernst ble drept er høyst uklar, men den lokale historiefortellingen sier at han var populær blant damene, og at sjalusi kan ha vært motivet.

Ernst var etter alt å dømme Norges første fargede embetsmann og trolig en av de aller første fargede personene i landet i det hele tatt.

Smuget hvor drapet skjedde kalles fortsatt Knivstikkersmauet. For noen år siden ble et skilt hengt opp i gaten (bildet), men dette vakte sterke reaksjoner på grunn av den stereotype tegningen.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk helg uten overdreven knivstikking.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.


To nye til Corporate Communications

For å håndtere en økende oppdragsmengde har kommunikasjonsbyrået Corporate Communications ansatt Kine Nossen og Elise Fischer som konsulenter.

Kine Nossen (28) kommer fra stillingen som fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon og har hatt en rekke verv innen studentpolitikk. Hun har en master i entreprenørskap og innovasjon fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og er i tillegg utdannet førskolelærer.

Elise Fischer (27) har nettopp fullført en mastergrad i politikk og kommunikasjon ved London School of Economics og har også bachelorgrader i statsvitenskap og markedsføring. Hun har omfattende arbeidserfaring fra kommunikasjons- og advokatbransjen under studiene.

– Kine og Elise skilte seg ut blant nærmere 80 søkere, og vi gleder oss til en høst med et enda større og sterkere CC-lag. Som selskap legger vi vekt på at alle ansatte skal ha en tydelig karriere- og utviklingsstige, med mulighet for partnerskap. Det bidrar til at få kolleger slutter hos oss, og derfor er det viktig å kontinuerlig sørge for en god miks mellom erfarne rådgivere og nyere krefter, som Kine og Elise representerer, sier Are Slettan, managing partner i Corporate Communications.

Corporate Communications fokuserer på virksomhetskommunikasjon, finansiell kommunikasjon, samfunnskommunikasjon, medierådgivning, digital kommunikasjon og beredskaps- og krisehåndtering. Etter de siste ansettelsene har Corporate Communications 21 ansatte, hvorav 12 er partnere.

– Siden oppstarten i 2011 har vi vokst i takt med økende etterspørsel fra kundene. Vi ser at profesjonelle innkjøpere av kommunikasjonstjenester setter pris på en stabil og erfaren stab som leverer kunnskapsbasert kommunikasjonsrådgivning av høy kvalitet. Derfor går vi mot tosifret prosentvis vekst også i 2018, sier Slettan.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Are Slettan, managing partner, Corporate Communications AS, tlf: 92 22 29 78

Corporate Communications bistår ledelsen i norske og internasjonale selskaper, offentlige virksomheter og interesseorganisasjoner med tjenester innenfor strategisk og operativ kommunikasjonsrådgivning. Selskapet bygger sin rådgivning på analyse og gjennomføringskraft, utført av små, fagtunge team med prosjekttilpasset spisskompetanse. Corporate Communications er eid av ansatte og har en sterkt voksende oppdragsmengde. Selskapet holder til på Kavringen Brygge, ytterst på Tjuvholmen i Oslo.


 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183