På denne dag – Telefonen som endret verden

På denne dag i 2007 startet salget av Apples iPhone, trolig verdens mest lønnsomme teknologiprodukt.

I 2001 hadde Apple lansert iPod, som revolusjonerte markedet for små, bærbare musikkspillere, og i 2003 kom musikktjenesten iTunes.

Daværende Apple-sjef Steve Jobs vurderte ulike tilnærminger til mobiltelefon-markedet. I 2005 lanserte Apple en mobiltelefon med iTunes i samarbeid med Motorola, men dette ble ingen stor suksess, og Jobs bestemte seg for at Apple måtte utvikle sin egen telefon.

Denne ble annonsert i januar 2007, da Steve Jobs viste en prototype (bildet) og sa:

– An iPod, a phone, and an Internet communicator. An iPod, a phone … are you getting it? These are not three separate devices. This is one device, and we are calling it iPhone. Today Apple is going to reinvent the phone, and here it is.

Det fantes allerede smarttelefoner, men de var kompliserte å bruke. Apple var den første som lyktes med å droppe tastaturet og satse på en stor berøringsskjerm, slik alle smarttelefoner har i dag.

I tillegg lanserte Apple i 2008 App Store, som åpnet iPhone-markedet for andre programvareutviklere.

Dermed var en fenonmenal suksess et faktum. Siden iPhone kom i salg i juni 2007 har Apple solgt godt over en milliard telefoner. iPhone står for rundt to tredeler av Apples omsetning og har lagt grunnlaget for at selskapet er blitt USAs mest verdifulle selskap, med en børsverdi på over 7000 milliarder kroner, nesten like mye som det norske oljefondet.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk telefonhelg.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183