På denne dag – Playboy Cole Porter blir født

På denne dag i 1891 ble Cole Porter, legendarisk playboy og komponisten bak et utall udødelige sanger, født.

Porter kom fra en velstående familie i Indiana, som ville at han skulle bli advokat og sendte ham til prestisjeuniversitetene Yale og Harvard. Men interessen gikk i retning av musikk – og natteliv, først i New York, så i Paris og Venezia, hvor han ble kjent for ekstravagante og skandaløse fester.

Han giftet seg med Linda Lee Thomas, en fraskilt, amerikansk sosietetsdame, og de holdt sammen selv om Porter – etter datidens standard – var relativt åpent homofil.

Kombinert med jetsetlivet skrev han klassiske hitmelodier, som I Get a Kick Out of You, Night and Day, Let’s Do It (Let’s Fall in Love), Just One of Those Things, Anything Goes og I've Got You Under My Skin.

Så, i 1937 fikk han begge bena knust i en rideulykke. Han levde videre med konstante smerter, og produksjonen gikk nedover, selv om han hatt sin største suksess med musikalen Kiss Me, Kate i 1948.

Porter trakk seg gradvis tilbake, og etter at Linda døde i 1954, levde han som einstøing i en luksusleilighet i Waldorf Towers i New York til sin død i 1964.

Musikken lever videre, ikke minst fordi et stort antall stjerner, inkludert Frank Sinatra og Ella Fitzgerald, har laget samleplater med Porter-sanger.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk musikalhelg.

CC har ellers vært i media i det siste:
Dagens Næringsliv: Blir kunnskap virkelig mindre verd?
Medier24: Her er byrået som ikke skal gli over i alle andre bransjer. Det har vært god butikk for Corporate Communications

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183