På denne dag – Lennon og McCartney møttes

På denne dag i 1957 møttes de to tenåringene John Lennon og Paul McCartney på en fest i hagen til St Peter's Church i Liverpool.

Det var salg av kaker og håndarbeid, det var barneleker, politihunder viste kunster – og bandet The Quarrymen, med sekstenårige John Lennon på gitar, spilte (bildet).

Han kom i prat med McCartney på femten, som var der fordi han kjente en av Lennons bandkompiser. De to fant tonen, og spilte og sang litt sammen, før bandet og McCartney gikk på en nabolagspub og bløffet på alderen for å få kjøpt øl.

Det endte med at McCartney ble invitert med i The Quarrymen. Året etter kom George Harrison med på gitar.

I 1960 skiftet bandet, som da også omfattet Stuart Sutcliffe og Pete Best, navn til The Beatles og dro til Hamburg for å spille i flere måneder på ulike buler i byens mest lugubre strøk. Harrison var fortsatt bare 17 år og måtte oppgi falsk alder for å få arbeidstillatelse.

De fortsatte med intens konsertvirksomhet og begynte etter hvert å forberede en platekarriere, men fikk et midlertidig tilbakeslag da plateselskapet Decca avviste dem i januar 1962 med følgende begrunnelse: «Guitar groups are on the way out.».

I stedet fikk de kontrakt med EMI, samtidig som Ringo Starr kom inn på trommer sammen med Lennon, McCartney og Harrison. Dermed var tidenes mest suksessfulle popband skapt.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk Beatles-helg.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183