På denne dag – Første utgave av VG

På denne dag i 1945 kom først utgave av Verdens Gang – VG – ut. Det skulle være en morgenavis, men etter krigstiden var trykkpressen i så elendig forfatning at det ble kveld før avisen kom på gaten.

Frigjøringsdagene var preget av nyhetshunger etter krigssensuren, og tre nye aviser så dagens lys: Vårt Land for kristenfolket, Friheten for kommunistene og VG for folk flest.

Verdens Gangs historie går likevel lenger tilbake. Den første publikasjonen med dette navnet kom ut allerede i 1868. Mot slutten av 1800-tallet gjorde avisen suksess, men etter første verdenskrig fikk den økonomiske problemer, ble solgt til konkurrenten Tidens Tegn og opphørte – inntil Tidens Tegn etter krigen ble gjenopplivet under VG-navnet.

Startkapitalen til den nye avisen ble reist under en herremiddag hjemme hos fabrikkeier Johan H. Andresen hvor gjestene fikk beskjed om at de ikke fikk forlate selskapet før det var reist en million kroner.

Økonomien var likevel lenge trang, og det var først i 1966 det ble tyngde bak satsingen. Da gikk Schibsted, som også eide Aftenposten, inn på eiersiden, og startet utviklingen av den brede, folkelige tabloidavisen som etter hvert ble både Norges og Nordens største avis.

Fra 1989 til 2004 holdt VG papiropplaget stabilt over 350.000 eksemplarer, før overgangen fra papir til nett skjøt fart – for VG som for andre aviser.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk tabloidhelg.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183