På denne dag – De originale siamesiske tvillingene

På denne dag i 1811 fødtes tvillingene som skapte uttrykket siamesiske tvillinger.

Tvillingene Chang og Eng ble født i en etnisk kinesisk fiskerfamilie i Thailand, som da het Siam – derav siamesiske.

I 1829 så Robert Hunter, en skotsk handelsmann som bodde i Bangkok, tvillingene og tilbød foreldrene penger for å vise dem frem på en verdensturné.

Etter turneen bosatte tvillingene seg i USA og tok etternavnet Bunker. De fortsatte tvillingene å vise seg frem på «freak shows». De tjente etter hvert gode penger på dette, avsluttet reisingen og kjøpte en plantasje i North Caroline, med slaver.

Der giftet seg med to lokale søstre, til høylydte protester om at dette var både unaturlig og umoralsk.

Tvillingene drev også en butikk og gjorde det godt økonomisk, men tapte mye av formuen under den amerikanske borgerkrigen, da de støttet sydstatene.

For å komme ovenpå igjen økonomisk la de ut på nye turneer, nå med den berømte sirkusdirektøren P.T. Barnum, men denne gangen hadde de mindre suksess enn som ungdommer. Chang begynte å drikke tett, og helsen deres ble dårligere.

Tvillingene døde med bare tre timers mellomrom i 1874. En obduksjon viste at de neppe ville overlevd en operasjon for å skille dem, noe de to hadde grublet på hele livet.

Eng fikk 11 barn og Chang 10, og den store slekten arrangerer fortsatt slektstreff.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk og siamesisk helg.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden.

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183