På denne dag – Clinton lyver om Monica Lewinsky

På denne dag i 1998 holdt president Bill Clinton en pressekonferanse (bildet) og sa: – I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky.

Påstander om et forhold mellom presidenten og den da 24 år gamle praktikanten i Det hvite hus hadde sirkulert i media i en ukes tid, og Clinton var under hardt press.

En granskning som egentlig skulle vurdere eiendomstransaksjoner Clinton-paret hadde vært involvert i, hadde utviklet seg til også å granske påstander om seksuell trakassering, og i den forbindelse hadde både Clinton og Lewinsky under ed benektet at noe hadde skjedd mellom dem.

Men samtidig hadde Lewinsky betrodd seg til en kollega, Linda Tripp, som i hemmelighet tok opp telefonsamtalene mellom dem og bidrog til å samle bevis mot presidenten, blant annet en kjole med presidentens DNA på.

Det ble derfor etterhvert klart at presidenten hadde løyet, og i et rettslig avhør i august 1998 innrømmet han en «upassende fysisk relasjon» til Lewinsky.

I tillegg sto flere kvinner frem og hevdet at Clinton hadde begått overgrep mot dem.

Det ble deretter reist riksrettssak mot presidenten for å ha løyet under ed og dermed motarbeidet rettsvesenet, men han ble til slutt frikjent av Senatet.

I en separat sak ble Clinton imidlertid ilagt en bot for å ha gitt villedende vitnemål om Lewinsky, og han fikk sin advokatlisens i hjemstaten suspendert i fem år.

CC ønsker alle kunder, kontakter og venner en historisk helg uten upassende fysiske relasjoner.

Hver fredag sender Corporate Communications en hilsen til kunder og kontakter. Vi tar et tilbakeblikk på historien, med vekt på slikt som vi synes er spennende: politikk, næringsliv, kommunikasjon. Hvis du ønsker å motta denne på e-post, gi oss beskjed på: nyhetsbrev@corpcom.no, eller meld deg på nederst på siden. 

 

 

Besøksadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Tel: +47 23 89 89 30 

Postadresse: Kavringen brygge 2, 0252 Oslo

Organisasjonsnummer: 996 379 183